Konst

Om grottmålningar

De grottmålningar som jag intresserat mig för är de franska paleotiska grottmålningarna. De skapades för 30 000 år sedan på vackert gula grottväggar. Jag använder likadan teknik som originalmålningarna målades med, alltså målar jag med fingrar och naglar med mera.

Likaså målar jag med de äkta pigmenten, kol ock sanguine (rödoxiderat järnmineral), jag använder även pulveriserad jord. Självklart målar jag inte på bergsväggar, utan jag målar på trä eller på duk. Men vem vet, kanske det någon gång blir en riktigt stor målning i någon grotta!

Japansk bläckteknik:

Japansk design och konst är känd för sin enkelhet. När man målar i den japanska bläckstilen så månar man om de tomma ytorna. Dessa framhävs och ramas in med endast några vackra penseldrag.

Dynamisk färgrik stil:

I denna stil så använder jag mycket klara härliga färger, lager på lager. Jag gillar att måla vackra nakna kroppar. Många av mina målningar är så målade att du behöver tid att iakta målningen innan du ser alla kroppar och former. Denna stil är en utveckling av de franska grottmålningarna.

New age målningar:

Kosmos, Buddha, kroppar med energi-chakran och qi-bollar. Denna stil är vågad och annorlunda. Det är kul att använda fantasin och kreativiteten vilt!

Meya Lerible