Vem är Meya?

Jag är en självständig person, som älskar utmaningar. Utmaningar i alla former lockar mig, alltifrån arbetsuppgifter som är svårlösta till att hoppa fallskärm.

Jag är uppväxt i Paris (Montmartre), konstnärernas stad. Redan tidigt hade jag konstnärligt intresse som t ex att måla motiv på väggarna hemma (som barn!) något som min far självklart inte gillade!
Något längre fram i mitt liv startade jag på allvar mitt konstnärsskap med att sälja mina konstnärsalster på Montmartres gator och torg.

Min mor är ursprungligen ifrån Japan vilket har påverkat mig starkt, redan som 8-åring fick jag ta del av familjens karatetradition och följa med min mor till buddhisttemplet för att meditera. Även den japanska konstformen har jag utforskat, omformat och satt min personliga prägel på den.

Min första kontakt med modedesigner Pierre Cardin

Jag kom till Sverige 1992 (en vacker kvinna lockade mig hit). Här startade jag en egen firma 1994 och har haft glädjen att få många fina designuppdrag. Jag är i mitt esse när jag får möjlighet att skapa nytt. 2 barn har jag satt i värden, en dotter och en son.

1994 till 2006 arbetade jag som huvudlärare i Design och Konst vid Medborgarskolan i Göteborg, inom min skola ”Académie des Arts” som var godkänd av CSN.

Jag är en nyfiken person som gillar egen utveckling, både personlighetsutveckling och arbetsmässigt. Så jag är i princip intresserad av alla sorters arbeten.

Jag hoppas få höra av dig snart

Meya Lerible